Export date: Wed Oct 18 9:25:33 2017 / +0000 GMT

TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ANABİLİM DALI BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMI

Türkiyat Araştırmaları Anabilim Dalı Yüksek Lisans ve Doktora programlarına kabul edilen ancak Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Sanat Tarihi bölümleri haricinde bir bölümden mezun olan öğrenciler 1 yıl bilimsel hazırlık programına katılmak zorundadırlar. Öğrencilere programın niteliğine uygun dersler verilmektedir.Bilimsel hazırlık programı süresi en fazla iki yarıyıldır. Bu süre, lisansüstü programın süresinden sayılmaz. İki yarıyılı aşan süreler azami öğrenim süresinden sayılır.

Bilimsel hazırlık dersleri, yüksek lisans ve doktora programında alınması gereken derslerin yerine geçemez.

Bilimsel Hazırlık Programına katılan öğrenciler maksimum 24 kredi / 60 AKTS tamamlamak ve tüm zorunlu bilimsel hazırlık derslerinden başarılı olmak zorundadır. Dersleri başarıyla tamamlayanlar 1 yılın sonunda kabul edildikleri diploma programının ders dönemine geçmeye hak kazanır.

İletişim: Arş. Gör. Filiz Ferhatoğlu, 0212 4400000 / 26662, filizfer@istanbul.edu.tr